English
Close
You have no items in your shopping cart.
Search

Conditions of Use

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Kupac

Kupac je svaka pravna ili fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u internet trgovini

www.ribolovnipribor-pero.com

Nemogućnost sklapanja ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Prodavatelj

Prodavatelj je tvrtka PML TRADE d.o.o., A. Hebranga 57, 43 000 Bjelovar.

Cijene

Svi proizvodi ponuđeni u www.ribolovnipribor-pero.com Internet trgovini izraženi su cijenom u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, EURO s uračunatim PDV-om, znači da su finalnom cijenom izraženi. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave, koji se obračunavaju prilikom završetka narudžbe i dodaju ukupnom iznosu narudžbe. Izražene cijene na Internet trgovini

www.ribolovnipribor-pero.com  vrijede za plaćanje pouzećem i plaćanjem po ponudi.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno ili usmeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Načini plaćanja

  • Pouzećem (gotovinom pri preuzimanju robe)
  • Virmanom (ponuda se izdaje za narudžbu s uključenim troškovima dostave, ako ih ima, i podacima za uplatu te se šalje na e-mail ili faks)
  • Online karično plaćanje (jednokratno i na rate)

Proizvodi

PERO web trgovina prodaje ribolovnu opremu, koja je pojedinačno opisana. Cijene za hrvatsko tržište su izražene u EURU s uračunatim PDV-om.

Fotografije i opisi

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s Interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografijama proizvoda.

Uvjeti prodaje

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno ili usmeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Uvjeti plaćanja

Jamstvo

Svi mehanički proizvodi u www.ribolovnipribor-pero.com Internet trgovini imaju najmanje jednomjesečno jamstvo, a ovisno o proizvođaču jamstvo može biti i do dvije godine. Račun služi ujedno i kao Jamstveni list i isporučuje se kupcu zajedno s proizvodom. Kupac je dužan čuvati račun cijelo vrijeme jamstvenog roka. Račun je jedini dokument s kojim kupac može ostvariti svoja prava.

Servisni uvjeti

Uvoznik garantira da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati. Servisna mreža zastupnika proizvođača se obvezuje da će na Vaš zahtjev podnesen u garantnom roku, o vlastitom trošku otkloniti u svojim (ili ugovornim) servisnim prostorijama sve kvarove i tehničke nedostatke proizvoda, koji su nastali pri normalnoj uporabi u vremenu na koje se odnosi garancija. Ukoliko u zakonski propisanom roku po prijemu proizvoda na servis, kvar ne bude otklonjen, servis se obvezuje da će proizvod zamijeniti novim (ili vratiti novac), u dogovoru s Prodavateljem.

Raskid ugovora

Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem na [email protected]
 ili na broj telefona 043/231 841. Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju najkasnije u roku od 3 dana. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, neotvoren (bez skinutog garancijskog holograma) sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan. Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravka ili prepravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem.
Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti.
Pravo na otkaz ugovora kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po članku 45. koji govori o pravu na raskid ugovora sklopljenih na daljinu:
– svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije, na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest (14) radnih dana
– u slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavke 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati na: [email protected]

Obrazac možete preuzeti ovdje: Obrazac o jednostanom raskidu ugovora.

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno zakonu o obveznim odnosima:

Više o tome možete pročitati na linkovima:

Zaštita potrošača kod materijalnih nedostataka kupljenih proizvoda

Ministarstvo gospodarstva

Materijalni nedostaci i garancija

Odgovornost prodavatelja za materijalne nedostatke stvari

Narodne novine

Reklamacije i prigovori

Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod kojeg ste dobili neispravan molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na [email protected], telefonski na 043/231 841.

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije i, temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome:

  • može li se proizvod zamijeniti za novi,
  • može li se za proizvod vratiti novac,
  • ili da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis.

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 043/231 841 ili e-mailom na

[email protected]

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke  ovlaštenog servisa.

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Povrati

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača.

Isključenje prava na raskid ugovora

Na temelju Zakona o zaštiti potrošača članak 46. i 48., kupac nema pravo na raskid ugovora, ako je riječ o ugovoru

– o pružanju usluge i ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak kupca, započelo prije isteka roka o prodaji proizvoda, u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora (nemogućnost otkazivanja robe koja je u procesu dostave)
– o prodaji proizvoda ili obavljanju usluga čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu
– o prodaji proizvoda izrađenog na temelju specifikacije od strane kupca, proizvoda izrađenog isključivo za kupca ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju
– o prodaji novina, periodičnih publikacija i magazina

Nemogućnost isporuke od strane prodavatelja

U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihama ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno ili usmeno obavijestiti kupca, koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu, prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana.

Primjedbe i prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8. st. 2. (NN., br.79/07., 125/07-isp., 79/09. i 89/09. -isp.), kupac može svoje primjedbe, prigovore i pohvale poslati na e-mail: [email protected] . Na sve primjedbe i prigovore PML TRADE d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

Rješavanje sporova

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta trgovine. Kupnjom proizvoda kupac prihvaća uvjete poslovanja.
PML TRADE d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

PML TRADE d.o.o. cijeni i poštuje privatnost svojih kupaca, iz tog razloga obvezujemo se da će podaci uneseni u naplati ostati privatni i neće se koristiti u marketinške svrhe. Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PML TRADE d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obvezujemo se da ćemo u eventualnom slučaju promjene korištenja privatnih podataka u marketinške svrhe, objaviti promjenu i dati mogućnost kupcima da odluče žele li ili ne sudjelovati u marketinškim aktivnostima te im dati mogućnost isključenja.